Luoteis-Uudenmaan Käyttökoirien kenttähanke

Uuden koirienkoulutuskenttä kokonisuuden luominen ja järjestäminen Otalammelle LUKK ry:n palveluskoiratoiminnan jatkumisen takaamiseksi.

Hankkeen tarve ja tausta

Hankkeen hakija on Luoteis-Uudenmaan Käyttökoirat ry, palveluskoiratoimintaan keskittynyt aatteellinen yhdistys.

Yhdistys on perustettu vuonna 1977 Vihdissä.

Yhdistys mahdollistaa jäsenilleen koirien kouluttamisen omalla koulutuskentällä viikon jokaisena päivänä ja järjestää ohjattua lajikoulutusta viitenä päivänä viikossa sekä kurssimuotoisia koulutuksia keväisin ja syksyisin kerran viikossa. Lajeina tällä hetkellä on palveluskoiralajit, jotka sisältää jäljen, haun, etsintäkokeen, viestin, tottelevaisuuskoulutuksen sekä suojelun. Tämän lisäksi yhdistys järjestää koekauden aikana lukuisia palveluskoira- ja tottelevaisuus kokeita sekä muita koira-aiheisia tapahtumia.

Lukk ry:n jäsenet talkootöissä

Lukk ry:n jäsenet järjestämässä talkootöitä ja uutta aluetta.

Hanke sai alkunsa siitä, että nykyinen vuokrasopimus Vihdin kunnan kanssa on irtisanottu vuoden 2021 loppuun. Kunta tarvitsee nykyisen vuokra-alueen muuhun käyttöön. Vihdin kunnan kanssa, on katsottu uusi yhdistyksen tarkoituksiin sopiva vuokra-alue Vihdin Otalammelta. Uusi tontti on peltomaata, jota tarvitsee kunnostaa ja perusparantaa, että yhdistyksen toimintaa voidaan jatkaa. Vuokra-alue on peltomaata, joka vaatii useita toimenpiteitä aina tiestön perusparantamisesta, kentän pohjatöistä, parkkitilan luomiseen. Pienenä, joskin vakavaraisena yhdistyksenä omat varat eivät näin suureen hankkeeseen yksin riitä. Osaamista ja talkootyövoimaa on hyvin käytettävissä, mutta taloudellinen tuki on välttämättömyys hankkeen mahdollistamiseksi. Hanketta on valmisteltu tarkkaan suunnittelemalla, mutta oikeanlaisen tontin löytäminen on ollut aikaa vievää ja haastavaa. Hanke on edennyt yhdistyksen voimin ja Vihdin kunta on auttanut osaltaan oikeanlaisen vuokra-alueen löytymisen. Hankkeen toteutuminen mahdollistaa yhdistyksen jo yli 40- vuotta jatkuneen palveluskoiratoiminnan ja koiraharrastamisen edelleen. Yhdistyksen merkitys alueen koiraharrastajille on ollut merkittävä.